Chili con Carne met Rundergehakt en rijst
Chili con Carne met Rundergehakt rijst
Omschrijving:
Een hartige en licht pittige Mexicaanse stoofschotel met mager rundergehakt, rode kidneybonen, tomaten, paprika en maïs. Op smaak gebracht met een rijke kruidenmix van komijn, chili en knoflook.
Ingrediënten:
Rundergehakt (100% rundvlees)
Rode kidneybonen
Tomatenblokjes
Paprika (rood/geel)
Maïs
Ui, knoflook
Tomatenpuree
Specerijen (chili, komijn, paprikapoeder, oregano, zwarte peper)
Zout, zonnebloemolie
Voedingswaarden (per 350g portie):
Component | Hoeveelheid |
---|---|
Energie | 410 kcal |
Vet | 18 g |
Verzadigd vet | 6 g |
Koolhydraten | 25 g |
Suikers | 8 g |
Vezels | 7 g |
Eiwitten | 30 g |
Zout | 1,4 g |
Allergenen:
Geen standaardallergenen. Kan sporen bevatten van selderij of mosterd (kruidenmix).
Bereidingsadvies:
Verwarm in een pan op middelhoog vuur (8-10 minuten) of in de magnetron (600W, ca. 4-5 minuten, afgedekt). Goed doorroeren voor serveren.
Bewaaradvies:
Gekoeld bewaren (max. 4°C). Na openen binnen 2 dagen consumeren. Geschikt om in te vriezen.
Serveertip:
Garneer met verse koriander en een lepel zure room voor extra smaak.